Pyzy z mięsem z warzywami korzeniowymi w sosie pomidorowym i serem Parmigiano Reggiano

Pyzy z mięsem z warzywami korzeniowymi w sosie pomidorowym i serem Parmigiano Reggiano

Ilość porcji 4
Czas przygotowania 25
Garnek
Wegetariańskie

Główny wymagany składnik

Składniki

2 opakowania Pyz ziemniaczanych z mięsem Aviko
400 g pulpy pomidorowej
1 cebula
2 łodygi selera naciowego
2 średnie marchewki
50 g korzenia pietruszki
oliwa z oliwek
sól, pieprz
200 g tartego sera Parmigiano Reggiano
szczypta gałki muszkatołowej
świeże oregano

1. Umyj, obierz i pokrój warzywa, a następnie przełóż na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy.
2. Smaż delikatnie przez 3-4 minuty.
3. W międzyczasie zagotuj wodę na pyzy i dopiero po doprowadzeniu jej do wrzenia dodaj sól.
4. Gdy warzywa są już gotowe, dodaj pulpę pomidorową oraz sól i gotuj przez 12 minut, mieszając od czasu do czasu.
5. Pyzy ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
6. W trakcie gotowania sosu dopraw gałką muszkatołową i dodaj ser Parmigiano – małymi porcjami i ciągle mieszając.
7. Odcedzone pyzy przełóż do patelni i dobrze wymieszaj z sosem z warzywami.
8. Danie serwuj z kilkoma listkami świeżego oregano.

Dobra rada
Poznaj nasze inne, nowe przepisy przygotowane przez Cristinę Catese!

Inne inspiracje

Sugestie produktowe