![](https://aviko.pl/system/cache/img/dzien-czegos-na-szybko-4emd5njlf880.png)
![Pyzy z mięsem z warzywami korzeniowymi w sosie pomidorowym i serem Parmigiano Reggiano](https://aviko.pl/system/cache/img/01-something-fast-pyzy-z-mi-sem-i-warzywami-korzeniowymi-1640x770-76el4epljl30.jpg)
Pyzy z mięsem z warzywami korzeniowymi w sosie pomidorowym i serem Parmigiano Reggiano
![Ilość porcji Ilość porcji](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Czas przygotowania Czas przygotowania](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Garnek Garnek](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/garnek.png)
![Wegetariańskie Wegetariańskie](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
2 opakowania Pyz ziemniaczanych z mięsem Aviko
400 g pulpy pomidorowej
1 cebula
2 łodygi selera naciowego
2 średnie marchewki
50 g korzenia pietruszki
oliwa z oliwek
sól, pieprz
200 g tartego sera Parmigiano Reggiano
szczypta gałki muszkatołowej
świeże oregano
1. Umyj, obierz i pokrój warzywa, a następnie przełóż na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy.
2. Smaż delikatnie przez 3-4 minuty.
3. W międzyczasie zagotuj wodę na pyzy i dopiero po doprowadzeniu jej do wrzenia dodaj sól.
4. Gdy warzywa są już gotowe, dodaj pulpę pomidorową oraz sól i gotuj przez 12 minut, mieszając od czasu do czasu.
5. Pyzy ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
6. W trakcie gotowania sosu dopraw gałką muszkatołową i dodaj ser Parmigiano – małymi porcjami i ciągle mieszając.
7. Odcedzone pyzy przełóż do patelni i dobrze wymieszaj z sosem z warzywami.
8. Danie serwuj z kilkoma listkami świeżego oregano.
Dobra rada
Poznaj nasze inne, nowe przepisy przygotowane przez Cristinę Catese!