KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM 450

Polskie produkty tradycyjne KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM 450 g

Ziemniaczane specjalności kuchni polskiej

Przepyszne kule wypełnione przyprawionym mięsem wołowo-wieprzowym z dodatkiem cebuli są daniem tradycyjnej kuchni śląskiej. Idealne z podsmażoną cebulką, bądź jako pyszne uzupełnienie do świeżych lub grillowanych warzyw. Sposób przygotowania: zamrożone kluski wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie kluski delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 4-5 minutach.

Skład i wartości odżywcze

Skład: ziemniaki (30%), woda, skrobia ziemniaczana, mięso wieprzowe (9%), płatki ziemniaczane (5%), mąka pszenna, cebula, teksturowane białko sojowe, mięso wołowe (1%), tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, warzywa (marchew, pietruszka, por, seler, pasternak)

Wartości odżywcze na 100 g:

Alergeny soja, seler, gluten, mleko
Białka 3,5 g
Ilość kcal 175 kcal
Ilość kJ 730 kJ
Tłuszcz 5,5 g
Węglowodany 27 g
Kod EAN folia 8710449946433
Kod EAN karton 8710449946426
Kod produktu 807440
Okres trwałości 13 miesięcy
Waga jednej sztuki 33 g
Kartonów na palecie 110
Kartonów na warstwie 11
Warstw na palecie 10
Wysokość palety 187 cm
Zawartość kartonu 12
Zawartość opakowania 450 g
zobacz inspirację
z tym produktem

Inspiracje

Sugestie produktowe