Polskie produkty tradycyjne KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM 450 g
Ziemniaczane specjalności kuchni polskiej
Przepyszne kule wypełnione przyprawionym mięsem wołowo-wieprzowym z dodatkiem cebuli są daniem tradycyjnej kuchni śląskiej. Idealne z podsmażoną cebulką, bądź jako pyszne uzupełnienie do świeżych lub grillowanych warzyw. Sposób przygotowania: zamrożone kluski wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie kluski delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 4-5 minutach.
Skład: ziemniaki (30%), woda, skrobia ziemniaczana, mięso wieprzowe (9%), płatki ziemniaczane (5%), mąka pszenna, cebula, teksturowane białko sojowe, mięso wołowe (1%), tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, warzywa (marchew, pietruszka, por, seler, pasternak)
Wartości odżywcze na 100 g:
Alergeny | soja, seler, gluten, mleko |
Białka | 3,5 g |
Ilość kcal | 175 kcal |
Ilość kJ | 730 kJ |
Tłuszcz | 5,5 g |
Węglowodany | 27 g |
Garnek
4-5 min
Kod EAN folia | 8710449946433 |
Kod EAN karton | 8710449946426 |
Kod produktu | 807440 |
Okres trwałości | 13 miesięcy |
Waga jednej sztuki | 33 g |
Kartonów na palecie | 110 |
Kartonów na warstwie | 11 |
Warstw na palecie | 10 |
Wysokość palety | 187 cm |
Zawartość kartonu | 12 |
Zawartość opakowania | 450 g |
z tym produktem