Polskie produkty tradycyjne KLUSKI ŚLĄSKIE 450 g
Ziemniaczane specjalności kuchni polskiej
Produkt tradycyjnej kuchni południowej Polski - kluski śląskie - to doskonały dodatek do wielu dań obiadowych, najlepiej znany w kompozycji z roladą mięsną i gotowaną czerwoną kapustą. Polecamy je jako pyszny dodatek do innych dań mięsnych oraz jako samodzielne danie, podawane z masłem i smażoną cebulką. Sposób przygotowania: zamrożone kluski wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie kluski delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 3 minutach.
Skład: ziemniaki (41%), woda, skrobia ziemniaczana, płatki ziemniaczane (11%), mąka pszenna, sól, kurkuma
Wartości odżywcze na 100 g:
Alergeny | gluten, soja, seler, mleko |
Białka | 1,9 g |
Ilość kcal | 131 kcal |
Ilość kJ | 557 kJ |
Tłuszcz | 0,2 g |
Węglowodany | 30 g |
Garnek
3 min
Kod EAN folia | 8710449946327 |
Kod EAN karton | 8710449946334 |
Kod produktu | 807435 |
Okres trwałości | 12 miesięcy |
Waga jednej sztuki | 35 g |
Kartonów na palecie | 110 |
Kartonów na warstwie | 11 |
Warstw na palecie | 10 |
Wysokość palety | 187 cm |
Zawartość kartonu | 12 |
Zawartość opakowania | 450 g |
z tym produktem