Polskie produkty tradycyjne PYZY ZIEMNIACZANE Z MIĘSEM 450 g
Ziemniaczane specjalności kuchni polskiej
Pyzy ziemniaczane z mięsem to kule wypełnione doskonale przyprawionym mięsem wołowow-wieprzowym z dodatkiem cebuli. Są pyszne i sycące, najlepiej smakują podane z roztopionym masłem i smażoną cebulką, ale z łatwością można na ich bazie przygotować bardziej oryginalne dania. Sposób przygotowania: zamrożone pyzy wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie pyzy delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 5-7 minutach.
Skład: ziemniaki (43%), woda, skrobia ziemniaczana, mięso wieprzowe (9%), grys ziemniaczany (5%), płatki ziemniaczane (2%), cebula, teksturowane białko sojowe, mięso wołowe (1%), tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, warzywa (marchew, pietruszka, por, seler, pasternak)
Wartości odżywcze na 100 g:
Alergeny | soja, seler, gluten, mleko |
Białka | 3,6 g |
Ilość kcal | 155 kcal |
Ilość kJ | 650 kJ |
Tłuszcz | 5,5 g |
Węglowodany | 22 g |
Garnek
5-7 min
Kod EAN folia | 8710449946419 |
Kod EAN karton | 8710449946402 |
Kod produktu | 807439 |
Okres trwałości | 13 miesięcy |
Waga jednej sztuki | 50 g |
Kartonów na palecie | 110 |
Kartonów na warstwie | 11 |
Warstw na palecie | 10 |
Wysokość palety | 187 cm |
Zawartość kartonu | 12 |
Zawartość opakowania | 450 g |
z tym produktem