Pyzy z mięsem z kremem brokułowym, pietruszką i serem Pecorino Romano
2 opakowania Pyz ziemniaczanych z mięsem Aviko
1 ząbek czosnku
1 duży brokuł
płatki Pecorino Romano
oliwa z oliwek
sól, pieprz
kilka gałązek natki pietruszki
No i jeszcze jak największy stół żeby zmieścili się wszyscy goście!
1. Brokuł oczyść i usuń twardą łodygę. Podziel na różyczki i gotuj przez kilka minut w lekko osolonej, wrzącej wodzie.
2. Uważaj, by nie gotować brokułu zbyt długo ponieważ może się rozgotować.
3. Rozgrzej dużą łyżkę oliwy z oliwek na nieprzywierającej patelni i umieść ząbek czosnku.
4. Gdy odda swój aromat, usuń go z patelni i dodaj różyczki brokułu, dopraw solą i smaż przez kilka minut.
5. Umieść brokuły w kielichu blendera i zmiksuj go z oliwą z oliwek i jeśli to konieczne, odrobiną gorącej wody.
6. Po przygotowaniu kremu przełóż go z powrotem na patelnię.
7. Zagotuj wodę w garnku, następnie osól i ugotuj pyzy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
8. Za pomocą łyżki cedzakowej przełóż pyzy do naczynia z kremem brokułowym i dokładnie wymieszaj.
9. Danie podziel na porcje i udekoruj płatkami sera Pecorino Romano, posiekaną natką pietruszki i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Dobra rada
Poznaj nasze inne, nowe przepisy przygotowane przez Cristinę Catese!