Kluski śląskie z kremową gorgonzolą, rukolą i prażonymi orzechami włoskimi

Kluski śląskie z kremową gorgonzolą, rukolą i prażonymi orzechami włoskimi

Ilość porcji 4
Czas przygotowania 15
Garnek
Wegetariańskie

Główny wymagany składnik

Składniki

2 opakowania Klusek śląskich Aviko
200 g sera Gorgonzola
30 g prażonych orzechów włoskich
2 garście rukoli
80 g śmietanki 36%
łyżka masła
sól, pieprz

1. W dużym garnku zagotuj wodę na kluski i ją osól. Kluski gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Gorgonzolę pokrój w kostkę, a na dużej patelni rozpuść masło.
3. Dodaj śmietankę i ser, ogrzewaj powoli do uzyskania kremowej konsystencji.
4. Dodaj odcedzone kluski, dopraw solą i pieprzem wg uznania.
5. Podawaj posypane rukolą i przesiekanymi orzechami włoskimi.

 

Inne inspiracje

Sugestie produktowe