Niezwykle zwykłe kluski śląskie na kolorowo!
4
15
Składniki
2 opakowania Klusek śląskich Aviko
200 g kalrowanego masła
kilka ząbków czosnku (wyciśnietych na prasce)
liście koperku, pędy buraka lub szafran - do dekoracji
kilka liści czerowne sałaty lub kapusty - do dekoracji
sól, pieprz - do smaku
Przepis
1. W dużym garnku zagotuj wodę na kluski i ją osól. Kluski gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Na patelni rozpuść masło i dodaj wyciśnięty czosnek.
3. Ogrzewaj powoli aż masło nabierze smaku i lekko zgęstnieje.
4. Na talerze wyłóż odcedzone kluski (4-5 sztuk na osobę), dopraw solą i pieprzem wg uznania.
5. Polej obficie czosnkowym masłem. Podawaj posypane ziołami, pędami oraz przbrane liście sałaty lub kapsusty.
Smaczenego!