Czas na lekkie sałatki!
28.02.2023
Kiedy myślimy o lekkich i zdrowych posiłkach, sałatki zawsze kojarzą nam się z najlepszym wyborem.
Jednakże, nie zawsze musimy rezygnować z naszych ulubionych smaków, aby zachować nasze diety w równowadze. Aviko oferuje szereg produktów, które świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałatek, dodając im nie tylko pysznego smaku, ale również wartości odżywczych.
Jalapeno Balls, Placki ziemniaczane oraz frytki Grip 'n Dip to produkty, które mogą znaleźć swoje zastosowanie w różnych rodzajach sałatek, od tych bardziej tradycyjnych, po bardziej wyszukane. Np. możemy z łatwością zastąpić nimi pieczywo, czy grzanki! Dzięki temu, można stworzyć smakowite, kreatywne i pełne zdrowych składników potrawy, które dostarczą nam potrzebnych składników odżywczych.
Jalapeno Balls to produkt z serii Streetfood Aviko, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek o meksykańskim charakterze. Te pikantne kuleczki, wykonane z chrupiącej panierki, z serem i jalapeno w środku, dodają nie tylko wyrazistego smaku, ale również chrupkości i tekstury do sałatek. Można je również podać jako przekąskę, w połączeniu z sosem jogurtowym lub guacamole.
Placki ziemniaczane to kolejny produkt Aviko, który może być dodatkiem do sałatek lub stanowić ich bazę. Te aromatyczne i chrupiące placki wykonane z ziemniaków, z pewnością sprawdzą się jako zdrowa alternatywa dla cięższych i tłustszych dodatków. Placki można przygotować w piekarniku, pozbawiając się dodatkowych kalorii w postaci tłuszczów. Placki będą świetnie smakowały z sałatką z buraka, szpinaku lub rukoli, sera fety oraz nasion słonecznika. Najsmaczniejsze będą dodatkowo podlane sosem czosnkowym.
Frytki Grip 'n Dip , mimo iż nie jest to takie oczywiste, również idealnie sprawdzą się jako dodatek do sałatek. Są to frytki o niepowtarzalnej chrupkości i smaku, z pewnością podkręcą smak każdej sałatki, nadając jej dodatkowego charakteru. Można je podawać w formie tradycyjnej, ale również jako łódeczki do nabierania drobno pokrojonej sałatki czy po prostu salsy np. z pomidorów, czerwonej cebuli i awokado.