![](https://aviko.pl/system/cache/img/dzien-ze-swiezymi-warzywami-3ltq0bu61t20.png)
![Sałatka z mango, awokado, polędwiczką wieprzową i Jalapeño Balls](https://aviko.pl/system/cache/img/przepisy-www-1640x770-px1-6cs48i96rc40.jpg)
Sałatka z mango, awokado, polędwiczką wieprzową i Jalapeño Balls
![Ilość porcji Ilość porcji](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Czas przygotowania Czas przygotowania](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Frytownica Frytownica](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Piekarnik Piekarnik](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
![Wegańskie Wegańskie](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Wegetariańskie Wegetariańskie](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
![Ostre Ostre](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/ostre.png)
8-10 Aviko Jalapeño Balls
1 polędwiczka wieprzowa
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 duże, dojrzałe awokado
1 duże dojrzałe mango
1 pęczek kolendry
1 czerwona cebula
1-2 limonki
1-2 łyżki oleju do smażenia
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1 jalapeno
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Następnie odcinamy błonki z polędwicy wieprzowej i obficie posypujemy ją solą, pieprzem oraz czosnkiem. Smażymy na rozgrzanym oleju aż do uzyskania złoto-brązowego koloru. Usmażoną polędwiczkę przekładamy na blachę i pieczemy ok 6-8 minut.
W międzyczasie pprzygotowujemy Jalapeño Balls zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Mango, cebulę i awokado obieramy i kroimy w kostkę. Kolendrę oraz jalapeno drobno siekamy. Całość mieszamy z sokiem z limonki oraz oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku solą.
Wykładamy sałatkę, pokrojoną polędwiczkę wieprzową i Jalapeño Balls. Podajemy od razu.