Sałatka z mango, awokado, polędwiczką wieprzową i Jalapeño Balls
8-10 Aviko Jalapeño Balls
1 polędwiczka wieprzowa
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 duże, dojrzałe awokado
1 duże dojrzałe mango
1 pęczek kolendry
1 czerwona cebula
1-2 limonki
1-2 łyżki oleju do smażenia
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1 jalapeno
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Następnie odcinamy błonki z polędwicy wieprzowej i obficie posypujemy ją solą, pieprzem oraz czosnkiem. Smażymy na rozgrzanym oleju aż do uzyskania złoto-brązowego koloru. Usmażoną polędwiczkę przekładamy na blachę i pieczemy ok 6-8 minut.
W międzyczasie pprzygotowujemy Jalapeño Balls zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Mango, cebulę i awokado obieramy i kroimy w kostkę. Kolendrę oraz jalapeno drobno siekamy. Całość mieszamy z sokiem z limonki oraz oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku solą.
Wykładamy sałatkę, pokrojoną polędwiczkę wieprzową i Jalapeño Balls. Podajemy od razu.