Placuszki Rösti smażone na patelni z kwaśną śmietaną, łososiem i koperkiem

Placuszki Rösti smażone na patelni z kwaśną śmietaną, łososiem i koperkiem

Ilość porcji 4
Czas przygotowania 15-25
Frytownica
Piekarnik
Patelnia

Główny wymagany składnik

Składniki

1 opakowanie Aviko Rösti Rondjes Naturel 750 g (4-5 sztuk na osobę) lub 2 opakowania Aviko Rösti Mini Airfryer 600 g
1 czerwona mała cebula pokrojona w plasterki
125 g kwaśnej śmietany
100-150 g wędzonego łososia w plastrach
kapary (gotowe, w zalewie)
sól i pieprz
koperek

1. Placuszki Rösti przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - w piekarniku, na patelni lub we frytownicy.
2. Na każdy placuszek wykładamy łyżkę śmietany. Na wierzch układamy łososia, kapary, koperek i kilka plastrów czerwonej cebuli.
3. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dobra rada:
Możesz przygotować własną kolorową wariację tego dania - część placuszków na talerzu podaj z gotową do użycia pastą z  łososia, pozostałe z pastą z makreli oraz tuńczyka.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe