![](https://aviko.pl/system/cache/img/dzien-innowacji-w-kuchni-1e5sk4o4febo.png)
![Pati Parts z chimichurri i sosem miodowo-musztardowym](https://aviko.pl/system/cache/img/przepisy-www-1640x770-px8-3k22l8rjun1g.jpg)
Pati Parts z chimichurri i sosem miodowo-musztardowym
![Ilość porcji Ilość porcji](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Czas przygotowania Czas przygotowania](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Frytownica Frytownica](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Piekarnik Piekarnik](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Patelnia Patelnia](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
![Wegańskie Wegańskie](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Wegetariańskie Wegetariańskie](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
![Ostre Ostre](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/ostre.png)
Składniki
1 opakowanie Pati Parts
Chimichouri:
1 pęczek natki pietruszki
3-4 ząbki czosnku
2 łyżeczki octu winnego
1-2 gałązki mięty
⅓ szklanki oliwy z oliwek
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki chili
Sos miodowo-musztardowy:
2-3 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy ziarnistej
1 łyżeczka miodu
sól do smaku
Przepis
Chimichurri:
Pietruszkę, czosnek i miętę blendujemy wraz z oliwą z oliwek i octem winnym. Doprawiamy do smaku solą oraz chili.
Sos miodowo-musztardowy:
Majonez mieszamy z musztardą, miodem oraz niewielką ilością soli.
Pati Parts przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podajemy z sosami.