Pati Parts z chimichurri i sosem miodowo-musztardowym

Pati Parts z chimichurri i sosem miodowo-musztardowym

Ilość porcji 2-4
Czas przygotowania 20-30
Frytownica
Piekarnik
Patelnia
Wegańskie
Wegetariańskie
Ostre

Główny wymagany składnik

Składniki

1 opakowanie Pati Parts

Chimichouri:
1 pęczek natki pietruszki
3-4 ząbki czosnku
2 łyżeczki octu winnego
1-2 gałązki mięty
⅓ szklanki oliwy z oliwek
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki chili

Sos miodowo-musztardowy:
2-3 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy ziarnistej
1 łyżeczka miodu
sól do smaku
 

Chimichurri:
Pietruszkę, czosnek i miętę blendujemy wraz z oliwą z oliwek i octem winnym. Doprawiamy do smaku solą oraz chili.

Sos miodowo-musztardowy:
Majonez mieszamy z musztardą, miodem oraz niewielką ilością soli.

Pati Parts przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podajemy z sosami.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe