Pati Parts z chimichurri i sosem miodowo-musztardowym
2-4
20-30
Składniki
1 opakowanie Pati Parts
Chimichouri:
1 pęczek natki pietruszki
3-4 ząbki czosnku
2 łyżeczki octu winnego
1-2 gałązki mięty
⅓ szklanki oliwy z oliwek
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki chili
Sos miodowo-musztardowy:
2-3 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy ziarnistej
1 łyżeczka miodu
sól do smaku
Przepis
Chimichurri:
Pietruszkę, czosnek i miętę blendujemy wraz z oliwą z oliwek i octem winnym. Doprawiamy do smaku solą oraz chili.
Sos miodowo-musztardowy:
Majonez mieszamy z musztardą, miodem oraz niewielką ilością soli.
Pati Parts przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podajemy z sosami.