

Krążki cebulowe podawane z sosem cztery sery






450 g Aviko Onion Rings (krążków cebuli)
Sos:
50 g Mozzarelli cienko pokrojonej
50 masła
50 g sera Parmigiano Reggiano
50 g sera Gorgonzola
50 g sera Emmentaler
50 g mleka
50 g śmietany 30%
sól i czarny pieprz
Onion Rings (krążki cebulowe) przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu - albo we frytownicy, albo w piekarniku.
Sos:
1. W garnuszku rozpuść masło, dodaj wszystkie sery, mleko i śmietanę.
2. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Jak tylko sery się rozpuszczą, w razie potrzeby, doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerzu umieść porcję sosu, a na niej kilka chrupiących krążków cebulowych. Podaj ciepłe z dodatkową miseczką z sosem.
Dobra rada:
Możesz przygotować większą porcję dla kilku osób, do wspólnego dzielenia się - podaj miskę krążków z kilkoma ulubionymi sosami czy dipami. Powodzenia!