Frytki z batatów z serem cheddar, kolorowymi pomidorkami i pesto

Frytki z batatów z serem cheddar, kolorowymi pomidorkami i pesto

Ilość porcji 2
Czas przygotowania 20-25
Frytownica
Piekarnik
Wegańskie
Wegetariańskie

Główny wymagany składnik

Składniki

Aviko SWEET FRIES 450 g
kolorowe pomidorki cherry
sery cheddar i ementaler
gotowe do użycia pesto (świeżo poszatkowana bazylia z orzeszkami pinii lub nerkowca, oliwą i serem)
bazylia

1. Frytki Sweet Fries przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Sery kroimy w kostkę lub ścieramy na ulubione wiórki na tarce.
3. Pomidorki myjemy, kroimy na połówki lub ćwiartki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek.

Na każdym talerzu umieszczamy porcję frytek, solimy, posypujemy porcją pomidorków, listami bazyli oraz serami i podajemy z porcją pesto w osobnej miseczce.

Dobra rada:
W tym daniu idealnie "zagra" też słodka kostka ziemniaczana czyli Sweet Potato Cubes.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe