Gulasz wołowy z pomidorami i natką pietruszki podawane z Pati Parts Garlic

Gulasz wołowy z pomidorami i natką pietruszki podawane z Pati Parts Garlic

Ilość porcji 4
Czas przygotowania 25-35
Frytownica
Piekarnik
Patelnia

Główny wymagany składnik

Składniki

Aviko PATI PARTS GARLIC 600 g
600 g wołowiny na gulasz
1 marchewka
1 łodyga selera naciowego
1 cebula
pęczek pietruszki
30 g sera pancetta
1 kiełbaska
30 g masła
1/2 kieliszka czerwonego wina
koncentrat pomidorowy
1 puszka pomidorków ciliegini
1 litr rosołu
sól i pieprz
garść mąki pszennej

1. Mięso kroimy w kostkę podobnej wielkości. Obtaczamy je w mące.
2. Marchewkę, selera i cebulę cienko kroimy. Kroimy pancettę, z kiełbasy zdejmujemy skórkę. Warzywa, pancettę i kiełbaskę przekładamy do garnka, dodajemy masło, oliwę i podsmażamy całość na średnim ogniu.
3.. Dodajemy pokrojoną w kostkę wołowinę i smażymy, aż się zarumieni, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy czerwone wino i odparowujemy alkohol.
4. Do garnka wlewamy rosół, tak aby przykrył mięso do 2/3 wysokości i dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
5. Doprawiamy solą, pieprzem i kontynuujemy gotowanie przez ok półtorej godziny (aż wołowina będzie miękka i krucha!).
6. 10 min przed końcem gotowania dodajemy puszkę pomidorków ciliegini i posiekaną pietruszkę.
7. Aviko PATI PARTS GARLIC przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na każdym talerzu serwujemy porcję cząstek ziemniaczanych oraz porcję gulaszu - dekorujemy natką pietruszki i doprawiamy do smaku.

Dobra rada:
Jeśli lubisz pikantne dania to dopraw gulasz na sposób węgierski - większa ilość papryki (polecamy ostrą i wędzoną w proszku) oraz chilli. Takie danie będzie idealne także z naszymi pikantnymi cząstkami - Pati Parts Tex Mex.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe