![](https://aviko.pl/system/cache/img/dzien-z-przekaskami-2vv693a94ij0.png)
![Grip' n dip z dipem z grillowanej kukurydzy](https://aviko.pl/system/cache/img/1640x770-aviko-24-250213-out-39bdmho9veo0.jpg)
Grip' n dip z dipem z grillowanej kukurydzy
![Ilość porcji Ilość porcji](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Czas przygotowania Czas przygotowania](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Frytownica Frytownica](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
![Wegańskie Wegańskie](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Wegetariańskie Wegetariańskie](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
½ opakowania frytek Grip 'n Dip
dip z grillowanej kukurydzy:
2-3 kukurydze lub 1 kukurydza w puszce
1 pęczek kolendry
1 papryczka jalapeño
2 pomidory
1 czerwona cebula
2-3 łyżki oliwy z oliwek lub rozpuszczonego masła
2 limonki
1 pęczek kolendry
sól do smaku
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy Grip'n dip przez około 12 minut, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Kukurydzę grillujemy skropioną oliwą lub masłem. W tym przepisie zdecydowanie lepiej sprawdzi się świeża kukurydza w kolbie. Jeśli wybierzecie świeżą kukurydzę, to po grillowaniu odetnijcie przy pomocy ostrego noża ziarna z kolby. Jeśli używacie kukurydzy z puszki, to podsmażcie ją przez kilka minut na patelni.
Pomidory i cebulę kroimy w drobną kostkę, jalapeño w cienkie plasterki. Całość solimy i mieszamy z sokiem z limonki oraz posiekaną kolendrą. Na sam koniec dodajemy kukurydzę. Całość mieszamy.
Dobra rada: Do tego przepisu możecie też dodać mango czy awokado. Sprawdzą się wyśmienicie. Jeśli jalapeño nie jest dla Was wystarczająco ostre, dodajcie szczyptę chili.