Grip' n dip z dipem z grillowanej kukurydzy

Grip' n dip z dipem z grillowanej kukurydzy

Ilość porcji 2-4
Czas przygotowania 10-15
Frytownica
Airfryer
Wegańskie
Wegetariańskie

Główny wymagany składnik

Składniki

½ opakowania frytek Grip 'n Dip

dip z grillowanej kukurydzy:

2-3 kukurydze lub 1 kukurydza w puszce
1 pęczek kolendry
1 papryczka jalapeño
2 pomidory
1 czerwona cebula
2-3 łyżki oliwy z oliwek lub rozpuszczonego masła
2 limonki
1 pęczek kolendry
sól do smaku

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy Grip'n dip przez około 12 minut, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Kukurydzę grillujemy skropioną oliwą lub masłem. W tym przepisie zdecydowanie lepiej sprawdzi się świeża kukurydza w kolbie. Jeśli wybierzecie świeżą kukurydzę, to po grillowaniu odetnijcie przy pomocy ostrego noża ziarna z kolby. Jeśli używacie kukurydzy z puszki, to podsmażcie ją przez kilka minut na patelni.

Pomidory i cebulę kroimy w drobną kostkę, jalapeño w cienkie plasterki. Całość solimy i mieszamy z sokiem z limonki oraz posiekaną kolendrą. Na sam koniec dodajemy kukurydzę. Całość mieszamy.

Dobra rada: Do tego przepisu możecie też dodać mango czy awokado. Sprawdzą się wyśmienicie. Jeśli jalapeño nie jest dla Was wystarczająco ostre, dodajcie szczyptę chili.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe