Grip'n dip z awokado i smażonym chorizo

Grip'n dip z awokado i smażonym chorizo

Ilość porcji 2-4
Czas przygotowania 10-15
Frytownica
Airfryer
Wegańskie
Wegetariańskie

Główny wymagany składnik

Składniki

½ opakowania frytek Grip 'n Dip

dip z awokado i smażonego chorizo:

2-3 dojrzałe awokado
1 czerwona cebula
1-2 limonki
1 pęczek kolendry
przyprawy: szczypta chili, sól do smaku
100 g chorizo
1 pęczek kolendry

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy frytki Grip'n dip przez około 12 minut, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Awokado blendujemy z solą, sokiem z limonki i szczyptą chili. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, można dodać niewielką ilość niegazowanej wody. Następnie całość mieszamy z drobno posiekaną kolendrą i czerwoną cebulką. W międzyczasie rozgrzewamy suchą patelnię i smażymy chorizo na złoto.

Dip z awokado przekładamy do głębszego talerza i posypujemy chrupiącym chorizo. Podajemy z upieczonymi frytkami Grip 'n Dip.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe