![](https://aviko.pl/system/cache/img/dzien-czegos-na-szybko-4emd5njlf880.png)
![Grip'n dip z awokado i smażonym chorizo](https://aviko.pl/system/cache/img/1640x770-aviko-24-250078-out-3hsca2ceaqd0.jpg)
Grip'n dip z awokado i smażonym chorizo
![Ilość porcji Ilość porcji](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Czas przygotowania Czas przygotowania](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Frytownica Frytownica](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
![Wegańskie Wegańskie](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Wegetariańskie Wegetariańskie](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
Składniki
½ opakowania frytek Grip 'n Dip
dip z awokado i smażonego chorizo:
2-3 dojrzałe awokado
1 czerwona cebula
1-2 limonki
1 pęczek kolendry
przyprawy: szczypta chili, sól do smaku
100 g chorizo
1 pęczek kolendry
Przepis
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy frytki Grip'n dip przez około 12 minut, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Awokado blendujemy z solą, sokiem z limonki i szczyptą chili. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, można dodać niewielką ilość niegazowanej wody. Następnie całość mieszamy z drobno posiekaną kolendrą i czerwoną cebulką. W międzyczasie rozgrzewamy suchą patelnię i smażymy chorizo na złoto.
Dip z awokado przekładamy do głębszego talerza i posypujemy chrupiącym chorizo. Podajemy z upieczonymi frytkami Grip 'n Dip.