Frytki z batatów z dipem cytrynowym

Frytki z batatów z dipem cytrynowym

Ilość porcji 2-4
Czas przygotowania 15-20
Frytownica
Piekarnik

Główny wymagany składnik

Składniki

1 opakowanie frytek z batatów (Sweet Potato Fries)

Sos:
skórka z cytryny
5 łyżek majonezu
100 ml śmietany (18%)
sok z 1 cytryny
sól i pieprz do smaku
łyżka posiekanej kolendry

Frytki:
Przygotuj zgodnie z sugestią na opakowaniu.

Sos:
Majonez wymieszaj dokładnie ze śmietaną, dodaj startą skórkę z cytryny. Przypraw pieprzem, solą i odrobina soku z cytryny.

Na pergaminie umieść porcję frytek, dopraw solą i pieprzem do smaku, posyp delikatnie ziołami i skórką z cytryny.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe