Churros z sosami z białej i gorzkiej (64%) czekolady z posiekanymi orzechami laskowymi i płatkami kokosowymi
Aviko CHURROS 300 g
50 g białej czekolady
50 g gorzkiej czekolady 64%
garść prażonych i ugniecionych orzechów laskowych
2 duże łyżki kakao
Aviko Churros przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Sosy czekoladowe:
1. Czekoladę rozdrabniamy i przekładamy do dwóch misek – białą czekoladę do jednej, gorzką do drugiej.
2. Obie czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej na gotującej się wodzie.
3. By czekolada nie stężała należy dodać łyżeczkę oleju (świetnie sprawdzi się np. delikatny olej kokosowy).
Instrukcja spożycia :) Churros należy zamoczyć w czekoladzie, a następnie oprószyć orzechami, kokosem i kakao.
Dobra rada:
Churros smakuje na wiele sposobów - z lodami, słokimi polewami, z gorzką lub mleczną czekoladą, z owocami leśnymi, z cukrem, bitą śmietaną, kawą, kakao... KOMBINUJ :)