Churros z sosami z białej i gorzkiej (64%) czekolady z posiekanymi orzechami laskowymi i płatkami kokosowymi

Churros z sosami z białej i gorzkiej (64%) czekolady z posiekanymi orzechami laskowymi i płatkami kokosowymi

Ilość porcji 2-4
Czas przygotowania 10-20
Piekarnik
Airfryer

Główny wymagany składnik

Składniki

Aviko CHURROS 300 g
50 g białej czekolady
50 g gorzkiej czekolady 64%
garść prażonych i ugniecionych orzechów laskowych
2 duże łyżki kakao

Przepis

Aviko Churros przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Sosy czekoladowe:
1. Czekoladę rozdrabniamy i przekładamy do dwóch misek – białą czekoladę do jednej, gorzką do drugiej.
2. Obie czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej na gotującej się wodzie.
3. By czekolada nie stężała należy dodać łyżeczkę oleju (świetnie sprawdzi się np. delikatny olej kokosowy).

Instrukcja spożycia :) Churros należy zamoczyć w czekoladzie, a następnie oprószyć orzechami, kokosem i kakao.

Dobra rada:
Churros smakuje na wiele sposobów - z lodami, słokimi polewami, z gorzką lub mleczną czekoladą, z owocami leśnymi, z cukrem, bitą śmietaną, kawą, kakao... KOMBINUJ :)

Aviko Sp. z o.o.