Churros z gorzką czekoladą, włosami chałwowymi i pistacjami

Churros z gorzką czekoladą, włosami chałwowymi i pistacjami

Ilość porcji 2-4
Czas przygotowania 10-20
Piekarnik
Airfryer

Główny wymagany składnik

Składniki

Aviko CHURROS 300 g
100 ml śmietanki kremówki
100 g gorzkiej czekolady
1 łyżka masła
1 op. włosów chałwowych
20 g pistacji niesolonych łuskanych

1. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Churrosy wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy około 7 minut.
2. W międzyczasie podgrzewamy na parze wodnej śmietankę wraz z czekoladą i łyżką masła, cały czas mieszając.
3. Churrosy podajemy obficie polane czekoladą, posypane włosami chałwowymi i rozdrobnionymi pistacjami.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe