![](https://aviko.pl/system/cache/img/dzien-czegos-na-szybko-4emd5njlf880.png)
![Churros z gorzką czekoladą, włosami chałwowymi i pistacjami](https://aviko.pl/system/cache/img/1640x770-1-poziom-2o50bvhul8n0.jpg)
Churros z gorzką czekoladą, włosami chałwowymi i pistacjami
![Ilość porcji Ilość porcji](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Czas przygotowania Czas przygotowania](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Piekarnik Piekarnik](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
Składniki
Aviko CHURROS 300 g
100 ml śmietanki kremówki
100 g gorzkiej czekolady
1 łyżka masła
1 op. włosów chałwowych
20 g pistacji niesolonych łuskanych
Przepis
1. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Churrosy wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy około 7 minut.
2. W międzyczasie podgrzewamy na parze wodnej śmietankę wraz z czekoladą i łyżką masła, cały czas mieszając.
3. Churrosy podajemy obficie polane czekoladą, posypane włosami chałwowymi i rozdrobnionymi pistacjami.