Churros na trzy sposoby
1-2 opakowania Aviko Churros 300 g
Sorbet truskawkowy:
100 g cukru pudru
500 g mrożonych truskawek
1 cytryna
krem z octu balsamicznego
rozmaryn do dekoracji
Polewa czekoladowa:
100 g białej czekolady
100 g gorzkiej czekolady o zawartości 64% kakao
posiekane prażone orzechy laskowe
garść płatków kokosowych
posypka do ciast
Krem kawowy z serkiem mascarpone:
250 g serka mascarpone
250 g śmietany 36%
80 g wanilii
10 g cukru pudru
kawa rozpuszczalna lub małe espresso
Przygotuj churros według instrukcji na opakowaniu.
Churros z sorbetem truskawkowym:
1. Wyjmij z zamrażarki mrożone truskawki i odstaw na 5 minut.
2. Do truskawek dodaj cukier, obraną cytrynę i zblenduj.
3. Podawaj od razu udekorowane rozmarynem i kilkoma kroplami kremu balsamicznego.
Churros z gorzką i białą czekoladą, orzechami laskowym, płatkami kokosowymi i kolorową posypką:
1. Odłóż połamaną białą i gorzką czekoladę do dwóch osobnych miseczek.
2. Rozpuść czekolady w kąpieli wodnej.
3. Churros zanurzaj w czekoladzie i udekoruj orzechami, płatkami kokosowymi lub posypką.
Churros z kremem kawowym z serkiem mascarpone:
1. By śmietana dobrze się ubiła wszystkie składniki muszą być zimne.
2. Zrób kubek kawy i dobrze ją schłodź.
3. Za pomocą widelca wymieszaj dobrze mascarpone, by było jeszcze gładsze. Dodaj śmietanę i zacznij ubijać, dodając powoli cukier puder. Cały czas ubijając, dodaj kawę. Musisz uzyskać gęsty i piankowy krem.
4. Churros zanurzaj w kremie udekorowane orzechami lub posypką.
Dobra rada:
Zobacz jak to danie przyrządziła Cristina Catese! Wejdź na nasz kanał na YouTube lub kliknij bezpośrednio tu!