Buźki ziemniaczane z domowym ketchupem

Buźki ziemniaczane z domowym ketchupem

Ilość porcji 4
Czas przygotowania 60
Piekarnik

Główny wymagany składnik

Składniki

2 opakowania ziemniaczanych buziek Aviko LACHEBEKJES 

Ketchup:
500 g passaty pomidorowej
2 czerwone cebule
½ nieobranego jabłka
½ szklanki octu jabłkowego
1 łyżka brązowego cukru
gałka muszkatołowa, świeży imbir, słodka papryka
sos Worcestershire
oliwa z oliwek
sól

Buźki:
Przygotuj zgodnie z sugestią na opakowaniu.

Ketchup:
1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na dużej patelni z dodatkiem trzech łyżek oliwy.
2. Dodaj drobno pokrojone jabłko i gotuj przez 3-4 minuty. Następnie dodaj ocet jabłkowy, tarty imbir według uznania, gałkę muszkatołową i słodką paprykę, kilka kropel sosu Worcestershire i szczyptę soli.
3. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez około 1 godzinę.
4. Zdejmij ketchup z ognia, zblenduj i przetrzyj przez sito by był gładki.
5. Podawaj z ziemniaczanymi buźkami.

 

Inne inspiracje

Sugestie produktowe