AVIKO Placki ziemniaczane - torcik z musem twarogowym i salsą pomidorowo-czosnkową
AVIKO Placki ziemniaczane
Farsz twarogowy:
300g twarogu sernikowego
100g sera ricotta
50ml śmietany 12%
50g sera Grana Padano
sól, pieprz, papryka wędzona
garść świeżej bazylii drobno posiekanej
Salsa pomidorowa:
5g czosnku drobno posiekanego
75g pomidorów świeżych lub z puszki (drobno pokrojonych)
1 łyżka octu balsamicznego
1/2 łyżeczki cukru
szczypta soli, pieprzu czarnego i pieprzu cayenne (albo chilli)
AVIKO Placki ziemniaczane przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Farsz twarogowy:
Wymieszaj wszystkie składniki i farsz jest gotowy.
Salsa pomidorowa:
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj czosnek, smaż przez 30 sekund, dodaj pomidory, mieszaj i smaż przez 3-4 minuty. Dodaj resztę składników, wymieszaj, trzymaj na ogniu jeszcze 3 minuty i salsa jest gotowa!
Teraz złóż torciki:
3 placki ziemniaczane
200g farszu twarogowego
2 łyżki salsy pomidorowej
Palce lizać! :)