AVIKO Pati Parts z sałatką z młodej kapusty i sosem musztardowo-koperkowym
2-4
15-20
Składniki
AVIKO Pati Parts
Sałatka
1 mała młoda kapusta (starta na tarce)
½ łyżeczki miodu
1 papryczka chilli (drobno posiekana)
2-3 łyzki octu jabłkowego
50ml oliwy z oliwek
sól
pieprz
Sos
100ml jogutu greckiego
20g musztardy miodowej
1 łyżka drobno posiekanego koperku
szczypta soli, pieprz cayenne
Przepis
AVIKO Pati Parts przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Sałatka
Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw do smaku i gotowe!
Sos
Połącz wszystkie składniki w jednolitą masę i przełóż do miseczki. Podawaj z gorącymi AVIKO Pati Parts i chrupiącą sałatką z kapusty. Smacznego!