AVIKO Pati Parts z sałatką z młodej kapusty i sosem musztardowo-koperkowym

AVIKO Pati Parts z sałatką z młodej kapusty i sosem musztardowo-koperkowym

Ilość porcji 2-4
Czas przygotowania 15-20
Frytownica
Piekarnik
Airfryer
Wegetariańskie

Główny wymagany składnik

Składniki

AVIKO Pati Parts

Sałatka
1 mała młoda kapusta (starta na tarce)
½ łyżeczki miodu
1 papryczka chilli (drobno posiekana)
2-3 łyzki octu jabłkowego
50ml oliwy z oliwek
sól
pieprz

Sos
100ml jogutu greckiego
20g musztardy miodowej
1 łyżka drobno posiekanego koperku
szczypta soli, pieprz cayenne

 

AVIKO Pati Parts przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Sałatka
Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw do smaku i gotowe!

Sos
Połącz wszystkie składniki w jednolitą masę i przełóż do miseczki. Podawaj z gorącymi AVIKO Pati Parts i chrupiącą sałatką z kapusty. Smacznego!

 

Inne inspiracje

Sugestie produktowe