AVIKO Grip ’n Dip i pasta z bryndzą, rozmarynem, chilli, cytryną i czosnkiem

AVIKO Grip ’n Dip i pasta z bryndzą, rozmarynem, chilli, cytryną i czosnkiem

Ilość porcji 2-4
Czas przygotowania 20
Frytownica
Piekarnik
Airfryer
Bez glutenu
Wegetariańskie

Główny wymagany składnik

Składniki

AVIKO Grip ’n Dip

Sos:
300g bryndzy
150ml śmietany 18%
2g świeżego rozmarynu drobno pokrojonego
1 świeże czerwone chilli 
skóra z 1/2 cytryny
3 ząbki czosnku drobno pokrojonego

AVIKO Grip 'n Dip przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na średnim ogniu rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj rozmaryn, drobno pokrojone chilli i smaż 30 sekund, dodaj czosnek i skórkę z cytryny, smaż kolejne 30 sekund, następnie dodaj śmietanę i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Dodaj bryndzę, wymieszaj i za pomocą blendera zmiksuj wszystkie składniki, aż uzyskasz kremowy sos. 

Podawaj gorące frytki z sosem i okruchami sera feta. Smacznego! :)

Inne inspiracje

Sugestie produktowe