AVIKO Grip ’n Dip i pasta z bryndzą, rozmarynem, chilli, cytryną i czosnkiem
2-4
20
Składniki
AVIKO Grip ’n Dip
Sos:
300g bryndzy
150ml śmietany 18%
2g świeżego rozmarynu drobno pokrojonego
1 świeże czerwone chilli
skóra z 1/2 cytryny
3 ząbki czosnku drobno pokrojonego
Przepis
AVIKO Grip 'n Dip przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na średnim ogniu rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj rozmaryn, drobno pokrojone chilli i smaż 30 sekund, dodaj czosnek i skórkę z cytryny, smaż kolejne 30 sekund, następnie dodaj śmietanę i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Dodaj bryndzę, wymieszaj i za pomocą blendera zmiksuj wszystkie składniki, aż uzyskasz kremowy sos.
Podawaj gorące frytki z sosem i okruchami sera feta. Smacznego! :)