Sałatka z Pom' Noisettes, granatem, soczewicą i cytrynowym vinaigrette

Sałatka z Pom' Noisettes, granatem, soczewicą i cytrynowym vinaigrette

Ilość porcji 2-4
Czas przygotowania 25-30
Frytownica
Piekarnik
Airfryer
Wegańskie
Wegetariańskie

Główny wymagany składnik

Składniki

Aviko POM’ NOISETTES 600 g
1 czerwona cebula
1 szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy
1 pęczek natki z pietruszki
1 granat
⅓ szklanki oliwy z oliwek
sól do smaku
½ łyżeczki musztardy
sok z ½ -1 cytryny
skórka z ½ cytryny
1 łyżeczka miodu

1. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Pom’ Noisettes przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy około 20 minut.
2. W międzyczasie obieramy granata, siekamy natkę z pietruszki i kroimy czerwoną cebulę w cienkie pióra. Przygotowujemy dressing: mieszamy oliwę z oliwek z sokiem cytryny, musztardą, skórką z cytryny i miodem. Całość doprawiamy do smaku solą.
3. Upieczone Pom’ Noisettes mieszamy z soczewicą, piórkami cebuli, pestkami granatu i posiekaną natką z pietruszki. Całość mieszamy z dressingiem. Podajemy od razu.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe