![](https://aviko.pl/system/cache/img/dzien-ze-swiezymi-warzywami-3ltq0bu61t20.png)
![Sałatka z Pom' Noisettes, granatem, soczewicą i cytrynowym vinaigrette](https://aviko.pl/system/cache/img/1640x770-8-poziomo-1-57crgk7vc1n0.jpg)
Sałatka z Pom' Noisettes, granatem, soczewicą i cytrynowym vinaigrette
![Ilość porcji Ilość porcji](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Czas przygotowania Czas przygotowania](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Frytownica Frytownica](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Piekarnik Piekarnik](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
![Wegańskie Wegańskie](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Wegetariańskie Wegetariańskie](https://aviko.pl/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
Aviko POM’ NOISETTES 600 g
1 czerwona cebula
1 szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy
1 pęczek natki z pietruszki
1 granat
⅓ szklanki oliwy z oliwek
sól do smaku
½ łyżeczki musztardy
sok z ½ -1 cytryny
skórka z ½ cytryny
1 łyżeczka miodu
1. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Pom’ Noisettes przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy około 20 minut.
2. W międzyczasie obieramy granata, siekamy natkę z pietruszki i kroimy czerwoną cebulę w cienkie pióra. Przygotowujemy dressing: mieszamy oliwę z oliwek z sokiem cytryny, musztardą, skórką z cytryny i miodem. Całość doprawiamy do smaku solą.
3. Upieczone Pom’ Noisettes mieszamy z soczewicą, piórkami cebuli, pestkami granatu i posiekaną natką z pietruszki. Całość mieszamy z dressingiem. Podajemy od razu.