AVIKO Churros dulce de leche z cynamonem (sosem kajmakowym z cynamonem)
2-4
30
Składniki
AVIKO Churros
50g cukru
50g masła (w temperaturze pokojowej)
100ml gorącego mleka
1 puszka mleka skondensowanego (400ml)
szczypta soli
szczypta cynamonu
Przepis
AVIKO Churros przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cukier wsyp do garnka i mieszaj na małym ogniu, aż się rozpuści i nabierze bursztynowego koloru. Dodawaj powoli masło, za każdym razem mieszając i czekając, aż dobrze się połączy z cukrem. Następnie dolewaj po trochę gorącego mleka, mieszając po każdym dodaniu, aż płyn będzie aksamitny. Dodaj skondensowane mleko, sól i cynamon, wymieszaj i zagotuj, ciągle mieszając, aż do uzyskania gęstej i kremowej konsystencji (około 5 minut). Dulce de leche gotowe.
AVIKO Churros podaj z ciepłym sosem. Palce lizać! :)