AVIKO Churros dulce de leche z cynamonem (sosem kajmakowym z cynamonem)

AVIKO Churros dulce de leche z cynamonem (sosem kajmakowym z cynamonem)

Ilość porcji 2-4
Czas przygotowania 30
Piekarnik
Garnek
Airfryer
Wegetariańskie

Główny wymagany składnik

Składniki

AVIKO Churros

50g cukru
50g masła (w temperaturze pokojowej)
100ml gorącego mleka
1 puszka mleka skondensowanego (400ml)
szczypta soli
szczypta cynamonu

AVIKO Churros przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Cukier wsyp do garnka i mieszaj na małym ogniu, aż się rozpuści i nabierze bursztynowego koloru. Dodawaj powoli masło, za każdym razem mieszając i czekając, aż dobrze się połączy z cukrem. Następnie dolewaj po trochę gorącego mleka, mieszając po każdym dodaniu, aż płyn będzie aksamitny. Dodaj skondensowane mleko, sól i cynamon, wymieszaj i zagotuj, ciągle mieszając, aż do uzyskania gęstej i kremowej konsystencji (około 5 minut). Dulce de leche gotowe.

AVIKO Churros podaj z ciepłym sosem. Palce lizać! :)
 

Inne inspiracje

Sugestie produktowe