
Polskie produkty tradycyjne KOPYTKA ZIEMNIACZANE 450 g
Ziemniaczane specjalności kuchni polskiej
Kopytka ziemniaczane to popularny dodatek do wielu dań kuchni polskiej. Doskonale pasują do pieczonego lub gotowanego mięsa, ale polecamy je również jako składnik dań na słodko. Sposób przygotowania: zamrożone kopytka wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie kopytka delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody, nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 3 minutach.
Skład i wartości odżywcze
Skład: ziemniaki (52%), skrobia ziemniaczana, płatki ziemniaczane (13%), woda, mąka pszenna, sól, kurkuma
Wartości odżywcze na 100 g:
Alergeny | gluten, soja, seler, mleko |
Białka | 2,3 g |
Ilość kcal | 152 kcal |
Ilość kJ | 646 kJ |
Tłuszcz | 0,2 g |
Węglowodany | 34 g |
Sposób przygotowania

Garnek
3 min
Informacje o produkcie
Kod EAN folia | 8710449946457 |
Kod EAN karton | 8710449946440 |
Kod produktu | 807441 |
Okres trwałości | 13 miesięcy |
Waga jednej sztuki | 13 g |
Dane logistyczne
Kartonów na palecie | 110 |
Kartonów na warstwie | 11 |
Warstw na palecie | 10 |
Wysokość palety | 187 cm |
Zawartość kartonu | 12 |
Zawartość opakowania | 450 g |
zobacz inspirację
z tym produktem
z tym produktem