Ziemniaczki z jajem :)

Ziemniaczki z jajem :)

Ilość porcji 6
Czas przygotowania 15
Piekarnik
Garnek
Mikrofalówka
Patelnia

Główny wymagany składnik

Składniki

2 opakowania ziemniaczków ze skórką Aviko
6-12 jajek (1-2 sztuki na osobę)
kilka gałązek świeżego tymianku lub młodych pędów fasoli
drobno posiekany szczypiorek
oliwa z oliwek
sól, pieprz - do smaku

1. Na patelni i oliwie z oliwek przesmażaj delikatnie ziemniaczki (bez zalewy!) aż się zrumienią.
2. Na kilka minut przed końcem smażenia, na osobnej patelni przygotuj jajka sadzone - pamiętaj o ich doprawieniu do smaku solą i pieprzem.
3. Każdej osobie serwuj na talerzu 1-2 jajka sadzone i garść gorących ziemniaczków z przyrumienioną skórą.
4. Udekoruj talerz gałązkami ziół, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem i dopraw do smaku solą i piprzem.

Fajna alternatywa śniadania, prawda?

Dobra rada:
W tym daniu idealnie sprawdzą się też pozostałe ziemniaczki Aviko - te z koperkiem i bez skórki.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe