

WIOSENNA SAŁATKA Z ZIEMNIACZKAMI


opakowanie ziemniaczków ze skórką Aviko
puszka zielonego groszku (lub świeży groszek łuskany jeśli jest dostępny)
kilka pomidorków cherry
3-4 rzodkiewki
oliwa z oliwek
sos winegret (gotowy do spożycia)
kilka młodych pędów groszku cukrowego lub innego ulubionego zioła do dekoracji np. rukwi wodnej
pieprz, sól, przyprawy
1. Wyjmij ziemniaczki z opakowania - większe sztuki pokrój na pół.
2. Umyj warzywa - pomidorki pokrój w połówki lub ćwiartki, rzodkiewki w cienkie plasterki. Odcedź groszek z zalewy i opłucz wodą.
3. Przełóż połowę groszku i pozostałe składniki do miski, dopraw do smaku przyprawami i odrobiną oliwy z oliwek – delikatnie wymieszaj.
4. Na wierzchu umieść kilka pędów groszku. Obok miski podaj sos winegret oraz pozostałą porcję groszku, tak aby Twoi goście sami mogli doprawić i wzbogacić swoją porcję sałatki.
Sałatka może stanowić samodzielne danie lub być uzupełnieniem Twojej grillowej uczty!