UDKA Z GRILLA Z ZIEMNIACZKAMI ZE SKÓRKĄ

UDKA Z GRILLA Z ZIEMNIACZKAMI ZE SKÓRKĄ

Ilość porcji 2
Czas przygotowania 25-35
Patelnia

Główny wymagany składnik

Składniki

opakowanie ziemniaczków ze skórką Aviko
2 umyte cytryny
kilka gałązek świeżego rozmarynu
opakowanie przyprawy do kurczaka
2 świeże udka z kurczaka
pieprz, sól, przyprawy
oliwa z oliwek

1. Wyciśnij do miseczki sok z jednej cytryny, dodaj przyprawę do kurczaka, dużo listków rozmarynu, nieco oliwy z oliwek - wymieszaj i dopraw do smaku. Przekrój drugą cytrynę wzdłuż na pół, a następnie połówki pokrój w plasterki i dodaj do marynaty.
2. Do miski włóż udka i dokładnie obtocz marynatą - przykryj i odstaw na 15-20 minut.
3. Wyjmij udka z marynaty i umieść na grillu razem z plasterkami cytryny - smaż po około 10-15 minut z każdej strony aż kawałki ładnie się przyrumienią.
4. Około 10 minut przed końcem smażenia ułóż na grillu wyjęte z opakowania ziemniaczki i także smaż często je obracając, aż będą złociste z każdej strony.

Zwiększaj proporcjonalnie ilość składników jeśli planujesz zaprosić więcej gości. Podawaj gorące!

Inne inspiracje

Sugestie produktowe