Szaszłyki z ziemniaczkami ze skórką z cukini, z papryką, cebulą i wieprzowiną

Szaszłyki z ziemniaczkami ze skórką z cukini, z papryką, cebulą i wieprzowiną

Ilość porcji 4
Czas przygotowania 20
Piekarnik
Garnek
Mikrofalówka
Patelnia
Bez laktozy
Składniki

2 opakowania Ziemniaczków ze skórką Aviko
500 g polędwicy wieprzowej
4 małe cebule
2 papryki
2 cukinie
oliwa z oliwek extra virgin
sól, pieprz
kilka gałązek tymianku
szklanka cydru
musztarda

1. Umyj wszystkie warzywa.
2. Cukinie przekrój wzdłuż na ćwiartki i pokrój na kawałki (małe cukinie wystarczy pokroić w plastry), pokrój paprykę w większe kwadraty, a cebulę obierz, zostawiając ją w całości.
3. Pokrój mięso w miarę możliwości w równe kawałki.
4. Nadziewaj składniki na wykałaczki w tej kolejności: mięso, ziemniak, papryka, mięso, cukinia, cebula.
5. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż szaszłyki z każdej strony na złoto.
6. Dopraw solą i pieprzem, dodaj tymianek.
7. Zalej cydrem i duś pod przykryciem przez 15 minut.

Dobra rada:
Podawaj z sosem z gotowania i musztardą wg smaku.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe