Stek po meksykańsku z frytkami Aviko Steak Fries

Stek po meksykańsku z frytkami Aviko Steak Fries

Ilość porcji 4
Czas przygotowania 40
Frytownica
Piekarnik
Patelnia
Bez glutenu

Główny wymagany składnik

Składniki

Aviko STEAK FRIES
olej lub oliwa do smażenia
stek T-bone (4 szt.)
mieszanka przypraw meksykańskich do smaku
sałata i/lub pomidorki koktajlowe do dekoracji

Przepis

1. Obtocz steki w mieszance przypraw i pozostaw na pół godziny do zamarynowania.
2. Frytki Steak House przygotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
3. Smaż steki wedle ulubionego stopnia wysmażenia - mogą być krwiste, słabo, średnio lub dobrze wysmażone.
4. Podaj udekorowane sałatą lub pomidorkami koktajlowymi.

Dobra rada:
Danie można podać z kilkoma sosami do wyboru.

Aviko Sp. z o.o.