PIZZERINKI NA SPODZIE Z PUREE ZIEMNIACZANEGO

PIZZERINKI NA SPODZIE Z PUREE ZIEMNIACZANEGO

Ilość porcji 2-4
Czas przygotowania 25-35
Piekarnik
Garnek
Mikrofalówka

Główny wymagany składnik

Składniki

1 opakowanie Aviko Mashed Potato 750 g
200 g pomidorów pelati
100 g mozzarelli
oregano
garść czarnych oliwek
30 kaparów
kilka anchois
rukola
oliwa extra virgin
sól i pieprz

Przepis

1. Przygotuj Mashed Potato według instrukcji na opakowaniu.
2. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
3. Wyłóż na papier do pieczenia po łyżce puree na każdą pizzerinkę. Uważaj, by pizzerinki się nie stykały. Lekko naciskając łyżką, nadaj im płaski kształt.
4. Piecz przez około 10 minut. W tym czasie rozgnieć pomidory, przypraw je oliwą, solą i oregano.
5. Wyjmij z piekarnika ziemniaczane spody, na środku zrób wgłębienie. Do środka włóż pół łyżki pomidorów, a na samą górę kilka plasterków mozzarelli, odrobinę oregano, oliwki i kapary.
6. Ilość dostosuj do swoich preferencji. Piecz przez kolejne 5 minut.

Dobra rada:
Zobacz jak to danie przyrządziła Cristina Catese! Wejdź na nasz kanał na YouTube lub kliknij bezpośrednio tu!

Aviko Sp. z o.o.