Pizza z plackami ziemniaczanymi, grillowaną cukinią i pomidorami

Pizza z plackami ziemniaczanymi, grillowaną cukinią i pomidorami

Ilość porcji 5
Czas przygotowania 25
Frytownica
Piekarnik
Patelnia
Wegańskie
Bez glutenu
Wegetariańskie

Główny wymagany składnik

Składniki

PLACKI ZIEMNIACZANE 900 g
250 g pomidorów
300 g cukinii (antipasti z grilla)
10 g świeżej bazylii
100 g pesto z bazylii
125-150 g sera do pizzy
gruboziarnista sól
świeżo mielony czarny pieprz

Przepis

1. Nagrzej piekarnik zgodnie z informacjami zawartymi na opakowaniu placków ziemniaczanych Aviko.
2. Pokrój pomidory oraz grillowaną cukinię w plastry. Poszatkuj dobrze bazylię.
3. Ułóż placki ziemniaczane na blasze i posmaruj odrobiną bazyliowego pesto.
4. Następnie nałóż na placki dodatki - pomidory, cukinię, bazylię i na koniec garść startego drobno sera.
5. Piecz mini pizze przez 20-25 minut w nagrzanym piekarniku. Dopraw do smaku. Podawaj z ulubionymi sosami.

Dobra rada:
Pizza najlepiej smakuje wówczas, gdy jest komponowana samodzielnie z ulubionych składników... Czemu nie zrobić tak samo z pizzą na bazie placków ziemniaczanych? Eksperymentuj ze składnikami! Baw się znakomicie!

Aviko Sp. z o.o.