Kuleczki ziemniaczane z sałatką szpinakową

Kuleczki ziemniaczane z sałatką szpinakową

Ilość porcji 3
Czas przygotowania 20
Frytownica
Piekarnik
Patelnia
Bez glutenu

Główny wymagany składnik

Składniki

opakowanie kuleczek ziemniaczanych (Noisettes)
300 g świeżego szpinaku
100 g pieczarek
2 szalotki lub 1 cebula
2 łyżki posiekanych migdałów
6 plasterków boczku
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka miodu lub 1 łyżeczka cukru
1 łyżka octu winnego
1 cytryna

1. Przygotuj kuleczki ziemniaczane zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Umyj i odsącz szpinak. Podrzyj na kawałki.
3. Pokrój umyte i obrane pieczarki w grubsze plasterki.
4. Posiekaj drobno cebulę lub szalotkę.
5. Pokrój bekon na plastry i podsmaż na suchej patelni.
6. Wymieszaj razem szpinak, migdały, pieczarki, cebulę i boczek w salaterce.
7. W osobnej misce przygotuj dressing: wymieszaj musztardę z miodem, octem i sokiem z połowy cytryny.
8. Polej dressingiem sałatkę i wymieszaj.
9. Pokrój pozostałą cytrynę w plasterki i użyj ich do udekorowania dania.
10. Podawaj z kuleczkami ziemniaczanymi.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe