Kopytka w sosie z białego wina, z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Kopytka w sosie z białego wina, z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Ilość porcji 4
Czas przygotowania 20
Garnek

Główny wymagany składnik

Składniki

2 opakowania Kopytek ziemniaczanych Aviko
300 g filetów z kurczaka
2 łyżki stołowe mąki
1 ząbek czosnku
10 suszonych pomidorów w zalewie
opakowanie rukoli
½ szklanki wytrawnego białego wina
sól, pieprz
oliwa z oliwek

1. Kurczaka pokrój w małą kostkę i obtocz delikatnie mąką.
2. W dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj czosnek. Gdy już się zarumieni, dodaj kurczaka i usmaż na złoto.
3. Mięso przełóż do miski, następnie zmieszaj z winem, ponownie umieść na patelni i gotuj przez 10 minut.
4. W międzyczasie umyj i osusz rukolę, wymieszaj z oliwą, dopraw solą i pieprzem.
5. Suszony pomidory odciśnij z nadmiaru oleju i pokrój drobno.
6. Ugotuj kopytka zgodnie z zaleceniami producenta.
7. Odcedź, wymieszaj delikatnie z sosem i kurczakiem, dodaj suszone pomidory i rukolę.
8. Podawaj natychmiast.

Dobra rada
Poznaj nasze inne, nowe przepisy przygotowane przez Cristinę Catese!

Inne inspiracje

Sugestie produktowe