Kluski śląskie z warzywami sezonowymi i pesto bazyliowym

Kluski śląskie z warzywami sezonowymi i pesto bazyliowym

Ilość porcji 4
Czas przygotowania 20
Garnek
Wegetariańskie

Główny wymagany składnik

Składniki

2 opakowania Klusek śląskich Aviko
150 g bakłażanów
30 g cebuli
1 cebula
50 g korzenia selera
50 g marchewki
1 ząbek czosnku
oliwa z oliwek
kilka listków bazylii
80 g pesto bazyliowego

1. Zagotuj duży garnek z wodą.
2. Posiekaj selera, marchew oraz cebulę.
3. Bakłażana, paprykę i cukinię pokrój w drobną kostkę, czosnek obierz.
4. Podsmaż delikatnie selera, marchew, cebulę oraz czosnek.
5. Osól warzywa i duś na niskim ogniu, aż będą miękkie. Sprawdź, czy potrzebujesz więcej soli.
6. Do gotującej się wody dodaj sól i ugotuj kluski zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
7. W dużej misce wymieszaj pesto i małą chochelkę wody z gotowania.
8. Kluski odcedź, przełóż do misy z pesto i dokładnie wymieszaj.
9. Na każdej klusce ułóż porcję warzyw i listek bazylii.

Dobra rada
Poznaj nasze inne, nowe przepisy przygotowane przez Cristinę Catese!

Inne inspiracje

Sugestie produktowe