Kebab z grubymi frytkami Steak Fries

Kebab z grubymi frytkami Steak Fries

Ilość porcji 4
Czas przygotowania 50
Frytownica
Piekarnik
Patelnia

Główny wymagany składnik

Składniki

Aviko STEAK FRIES
50 g przygotowanego wcześniej kuskusu
500 g mielonego mięsa wołowego
5 g mielonej kolendry
100 ml greckiego, naturalnego jogurtu
pół lub cała cebula, pokrojona w drobną kostkę
15-20 g drobno posiekanej pietruszki
olej lub oliwa do smażenia
8-10 patyczków/szpadek do szaszłyków lub kebab-ów

1. Połącz mielone mięso z kuskusem, kolendrą i dopraw do smaku solą i pieprzem.
2. Podziel masę na 8-10 porcji i ukształtuj z nich podłużne szaszłyki/kebaby.
3. Smaż je na patelni przez 7-9 minut, obracając często, aby się przyrumieniły i przesmażyły z każdej strony.
4. Wymieszaj jogurt z cebulą i pietruszką na gładki dip.
5. Przygotuj frytki zgodnie z instrukją na opakowaniu i podawaj razem z kebab-ami, dippem oraz na przykład zieloną sałatą.

Dobra rada:
Przygotuj kebaby używając mielonej jagnięciny i serwuj z domowymi frytkami Mama's Fries.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe