GRILLOWANY PSTRĄG Z ZIEMNIACZKAMI Z KOPERKIEM

GRILLOWANY PSTRĄG Z ZIEMNIACZKAMI Z KOPERKIEM

Ilość porcji 2
Czas przygotowania 15-25
Patelnia

Główny wymagany składnik

Składniki

1 opakowanie ziemniaczków z koperkiem Aviko
3 wyczyszczone i osuszone pstrągi
kilka listków rozmarynu i kolendry
1-2 cytryny
przyprawa do ryb
6 małych, obranych ząbków czosnku
3 łyżeczki lub małe kostki zimnego masła
pieprz, sól
sznurek do związania ryby

1. Pokrój jedną cytrynę w plasterki.
2. Dopraw ryby od środka solą i pieprzem oraz przyprawą do ryb. Do każdej ryby włóż 2 ząbki rozgniecionego czosnku, 2 plasterki cytryny, łyżeczkę masła oraz nieco rozmarynu i kolendry - zwiąż ryby sznurkiem aby składniki nie wypadły.
3. Ziemniaczki wyjmij z opakowania i odsącz z zalewy.
4. Umieść ryby i ziemniaczki na rozgrzanym grillu i smaż po kilka minut z każdej strony.
5. Podawaj gorące, doprawione solą i przybrane listkami rozmarynu i kolendry.

Ryba wyjdzie idealnie także jeśli umieścisz ją na grillu zawiniętą w folię aluminiową.

Inne inspiracje

Sugestie produktowe