Frytki Mama's z domowym keczupem i majonezem o smaku anchois

Frytki Mama's z domowym keczupem i majonezem o smaku anchois

Ilość porcji 4
Czas przygotowania 40
Frytownica
Piekarnik
Airfryer
Bez glutenu

Główny wymagany składnik

Składniki

Aviko MAMA'S FRIES 

Keczup:
150 g słodkich jabłek
100 g cebuli
100 ml wody
125 g koncentratu pomidorowego
3 g soli kamiennej, cynamon
curry i trochę miodu do smaku

Majonez o smaku anchois:
10 g filetów anchois
10 g kaparów
10 g octu winnego (biały)
10 g żółtek jaj
250 ml oliwy z oliwek extra virgin
sól i pieprz

1. Keczup: Usunąć gniazda nasienne z jabłek i pokroić je w drobną kostkę razem z cebulą. Gotować przez 10-15 minut aż będą miękkie. Odsączyć i zachować wodę z gotowania. Rozgnieść jabłka i cebulę razem z koncentratem pomidorowym na jednolitą pastę. Jeśli trzeba, dodać nieco wody z gotowania. Przyprawić do smaku cynamonem, curry i miodem.
2. Majonez o smaku anchois: Posiekać drobno fileciki anchois oraz kapary. Wymieszać powoli żółtka jajek, stopniowo z oliwą, aby uzyskać majonez. Doprawić kapary i anchois solą i pieprzem i wymieszać z dresingiem.
3. Przygotować frytki Aviko Mama's Fries zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozdzielić sosy i frytki do miseczek i serwować razem.
 

Inne inspiracje

Sugestie produktowe