Strona korporacyjnaAviko w gastronomii
Spotkajmy się przy stole!

Aviko przechodzi na olej słonecznikowy

W styczniu 2011 roku Aviko rozpoczęło produkcję większości specjalności w 100% na oleju słonecznikowym

Olej słonecznikowy to wysokiej jakości produkt naturalny, który stanowi ​​cenny składnik codziennej zdrowej diety. Nie mniej niż 88% oleju słonecznikowego składa się z tłuszczów jednonienasyconych i wielonienasyconych. Tłuszcze nienasycone przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi, zmniejszając tym samym ryzyko chorób serca.

Decyzja o zastosowaniu oleju słonecznikowego podczas produkcji specjalności to efekt dbałości Aviko o produkcję zdrowszej żywności. Ten ruch stawia Aviko w jednej linii wraz z innymi firmami europejskimi próbującymi ograniczyć konsumpcję tłuszczów nasyconych. Co więcej - jasny, złoty olej słonecznikowy nadaje produktom ziemniaczanym szczególnie czysty smak i atrakcyjny, naturalny wygląd.

Poprzez pozyskiwanie zrównoważonego oleju słonecznikowego wyłącznie od zaufanych dostawców, Aviko może być pewne, że jest on produkowany w sposób odpowiedzialny, jak również w najwyższym standardzie oraz jakości.

Co nowego?

Gluten Free!

Od dziś nasze placki ziemniaczane są jeszcze lepsze - oferowane w zdrowszej bezglutenowej wersji.

AvikoZwrotka!

Zobacz jak bawiliście się z Aviko i siecią Intermarche!

Aviko ROAD TOUR!

Ruszamy w Polskę! Zobacz gdzie możesz nas spotkać!