Strona korporacyjnaAviko w gastronomii
Spotkajmy się przy stole!

Gotuj z Cristiną i z Aviko!

Patata oznacza po włosku ziemniak i choć nie zawsze smakowita bulwa jest kojarzona jako czołowy składnik kuchni włoskiej, to wiele dań jest tworzonych przy jej cichym udziale. Dzisiaj chcemy zainspirować Was do spróbowania naszych ziemniaczanych produktów we włoskim stylu. Ponieważ w Aviko mamy tylko najlepsze ziemniaki, a Włosi – niesamowitą Cristinę Catese!

Cristina, którą znamy m.in. z programu Dzień Dobry TVN, stworzyła specjalnie dla Aviko serię przepisów łączących temperament kuchni włoskiej z tradycyjną kuchnią polską. Efektem naszej współpracy jest magia: 24 autorskie przepisy, w których Cristina inspiruje do wychodzenia poza ramy konwencjonalnego wykorzystywania w gotowaniu produktów Aviko. Przepisy odzwierciedlają wszystkie dni z Tygodnia Gotowania z Aviko – znajdziecie m.in. przepyszne pomysły na Dzień ze świeżymi warzywami, inspiracje dla kulinarnego uczczenia wielkich i małych okazji w Dniu wielkiego gotowania czy smaczne i szybkie rozwiązania gdy brakuje czasu w Dniu czegoś na szybko.

Już wkrótce wszystkie przepisy Cristiny znajdziecie w opakowaniach nowych ziemniaczków Aviko 😊

Przepisy i dania są różnorodne, bardzo kolorowe i aromatyczne, a przede wszystkim smaczne, proste i wykorzystujące ogólnodostępne zdrowe i świeże składniki. Koniecznie wypróbujcie a także odwiedźcie nasz fanpage na Facebook’u (@AvikoPolska) oraz profil na Instagramie (@aviko_polska) i podzielcie się swoimi opiniami i pomysłami!

Co nowego?

Gotuj z Cristiną i z Aviko!

Cristina, którą znamy m.in. z programu Dzień Dobry TVN, stworzyła specjalnie dla Aviko serię przepisów...