Strona korporacyjnaAviko w gastronomii
Spotkajmy się przy stole!

Kluski śląskie z warzywami sezonowymi i pesto bazyliowym

Idealne dla:
4 osób
Do przygotowania w
20 min.

Przepis

Składniki
2 opakowania Klusek śląskich Aviko
150 g bakłażanów
30 g cebuli
1 cebula
50 g korzenia selera
50 g marchewki
1 ząbek czosnku
Pozostałe składniki
oliwa z oliwek
kilka listków bazylii
80 g pesto bazyliowego
Sposób przygotowania:

1. Zagotuj duży garnek z wodą.
2. Posiekaj selera, marchew oraz cebulę.
3. Bakłażana, paprykę i cukinię pokrój w drobną kostkę, czosnek obierz.
4. Podsmaż delikatnie selera, marchew, cebulę oraz czosnek.
5. Osól warzywa i duś na niskim ogniu, aż będą miękkie. Sprawdź, czy potrzebujesz więcej soli.
6. Do gotującej się wody dodaj sól i ugotuj kluski zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
7. W dużej misce wymieszaj pesto i małą chochelkę wody z gotowania.
8. Kluski odcedź, przełóż do misy z pesto i dokładnie wymieszaj.
9. Na każdej klusce ułóż porcję warzyw i listek bazylii.

Dobra rada:
Poznaj nasze inne, nowe przepisy przygotowane przez Cristinę Catese!

Co nowego?

Gotuj z Cristiną i z Aviko!

Cristina, którą znamy m.in. z programu Dzień Dobry TVN, stworzyła specjalnie dla Aviko serię przepisów...