Strona korporacyjnaAviko w gastronomii
Spotkajmy się przy stole!

Pieczona polędwica wołowa z Pom'Duchesse i zieloną fasolką szparagową

Idealne dla:
4 osób
Do przygotowania w
50 min.

Przepis

Składniki
rozetki ziemniaczane Aviko POM’DUCHESSE 750 g
340 g polędwicy wołowej
10 ml przypraw do steków
10 ml sosu Worcestershire
15 ml oleju lub oliwy
pęczek/garść zielonej fasolki szparagowej
1 średnia cebula, pokrojona w grube plastry
125 g fasolki szparagowej
2 ml posiekanego lub wyciśniętego praską czosnku
1/4 łyżeczki sproszkowanej papryki
sól i świeżo mielony czarny pieprz
45 ml oliwy z oliwek extra virgin
1/2 szklanki piwa
Sposób przygotowania:

1. Przygotuj rozetki ziemniaczane (Aviko Pom’Duchesse) zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Rozgrzej piekarnik do 170°C.
3. Umieść pakiet warzyw na blasze i wstaw do piekarnika lub ugotuj w wodzie.
4. Natrzyj mięso mieszaniną przypraw i oliwą. Obsmaż dobrze na patelni z każdej strony.
5. Piecz polędwicę w piekarniku w brytfance bez przykrycia przez 20-25 minut na każde 450 gram wagi lub tak długo aż temperatura mięsa wewnątrz osiągnie 60°C. Potem przykryj brytfankę folią i pozwól mięsu odpocząć przez 5 minut.
6. Pokrój mięso w plastry i podawaj.

Dobra rada:
Rozetki ziemniaczane serwuj na mięsie lub obok.

Co nowego?

Gluten Free!

Od dziś nasze placki ziemniaczane są jeszcze lepsze - oferowane w zdrowszej bezglutenowej wersji.

AvikoZwrotka!

Zobacz jak bawiliście się z Aviko i siecią Intermarche!

Aviko ROAD TOUR!

Ruszamy w Polskę! Zobacz gdzie możesz nas spotkać!